KAI Wasabi Black

KAI Wasabi Black japán szakácskések szatén pengével, fekete markolattal. Ezek a konyhakések rozsdamentes acél pengével készülnek, melynek keménysége 58 ± 1 HRC, hogy a konyhában az összetéveszthetetlen távol-keleti hangulatot hozza el Önnek. A hagyományos konyhakések és a speciális japán szakácskések teljes választéka elérhető ebből a márkából, akár késkészlet is.

A KAI Wasabi szakácskések markolata különleges kombinációja bambusz pornak és polipropilénnek - segíti a természetes antibakteriális tulajdonságait ami a bambusz alapanyagokra jellemző. A penge szorosan kapcsolódik a markolathoz, ami nem teszi lehetővé szennyeződés megtelepedését az esetleges hézagokokban.

Különböző konyhai feladatokta különböző kések kellenek. A Wasabi sorozatban elérhetőek a klasszikus japán szakácskések, mint a nakiri, yanagiba és a deba is. Ezen kívül a szeletelő és vágó feladatokra más-más pengehosszal mindenre talál meglodást ennél a mdellnél.

A KAI kések az európai késektől eltérően nem 20 hanem 15 fokos élszöggel készülnek, mint a legtöbb japán kés. Ennek megfelelően az  élezésüknél ügyelni kell a megfelelő élező eszközre is. A kitünő minőségű acéloknak köszönhetően a pengék keményebbek, de vékonyabbak. Így a kések is könnyebbek és kevésbé fárasztó velük a konyhai munka.