Blog

Framelock vs. Linerlock - Melyiket válasszam?

Amikor a zsebkések világában járunk, gyakran találkozunk a Framelock és Linerlock rendszerekkel, de vajon mi a különbség közöttük, és melyiket érdemes választani? A válasz nem egyszerű, hiszen mindkét zárszerkezetnek megvannak a maga előnyei.

Milyen késeket használunk a konyhában?

Ahogyan egy mesterséf az ételek terén, úgy a konyhában használt kés is elengedhetetlen eszköz a mindennapi főzés során. Azonban a különböző késfajtákat nem mindig könnyű megérteni és használni. Ebben a cikkben bevezetünk téged a konyhakések izgalmas világába, és eláruljuk, melyik késfajta mire szolgál a konyhában.

A japán szakácskések fajtái felhasználás szerint

A japán szakácskéseket már évszázadok óta alkalmazzák az élelmiszerek-előkészítésében. A japán tradíciókat nagyon komolyan véve, az egyes szakácskések felhasználásának megfelelően, sokféle típusú szakácskés létezik. Az alapkésektől a speciális eszközökig, a japán szakácskések nagyfokú precizitást tesznek lehetővé a főzési hőzzávalók előkészítése és a tálalás során. A japán szakácskések előnyei közé tartozik a könnyű használat, az alacsony karbantartási igény és a tartós felhasználásuk, valamint kiemelkedő éltartásuk. Az alábbiakban részletes ismertetést adunk a japán szakácskések fajtái felhasználás szerinti kategóriákról a jobb megértésük céljából.

Amit tudni szeretnél a Victorinox bicskákról

A Victorinox márka neve szinte már szinonimája a svájci bicskának.
A kiváló svájci minőségű, multifunkciós kiegészítőkkel teli különleges bicskák évtizedes múltra tekintenek vissza, számos felhasználásra sokoldalúan alkalmazhatóak.
A városi emberektől kezdve az természetet járó kalandorokig, mindenki ismeri a Victorinox svájci bicskák többszázféle változatát.
Többet megtudhatunk a különböző típusú bicskákról a múlt, a jelen és a jövő kapcsán is.

 

 

Japán szakácskések élezése fenőkővel

A japán szakácskésekhez hozzá tartozik a tradícionális élezés is. Természetesen nem feltétlenül szükséges így élesen tartanunk késeinket, ez inkább a hagyomány része a mai élezési technikák világában. Azt viszont nem vonhatjuk kétségbe, hogy a legkíméletesebb és a legcélravezetőbb módszer.