Fenőacél

A Sharpening Steel (vagy élező acél, fenőacél) egy olyan eszköz, amely segít fenntartani a konyhai kések élességét. Hosszú, vékony és általában ovális forma, amely lehetővé teszi, hogy a penge mindkét oldalának éleit élezzük vele.

Az élező acél lehet különféle anyagból, például acélból, kerámiából vagy gyémántból. A leggyakoribb anyag az acél, amelynek fontos tulajdonsága, hogy ne legyen túl kemény vagy túl puha. Az élező acél általában hossza miatt lehetővé teszi, hogy egy kisebb, közepes vagy nagyobb kés is élezhető legyen.

Az élező acél használatának technikája viszonylag egyszerű, de csak gyakorlat után válik tökéletessé. Az élező acél mindkét kezével fogjuk meg - egyik kezünkkel a markolatnál, másik kezünkkel pedig az élező végénél. A pengét függőlegesen tartva az élező acéllal keskeny szögben szakaszosan mozgassuk előre és hátra, a pengének mindkét oldalával ráérintve az acélra. A már megélezett pengével végigmenve néhányszor, a kés éle érezhetően élesebbé válik.

Az élező acél használata időnként szükséges, hogy a konyhai kések élesek és hatékonyak maradjanak. Ha rendszeresen használjuk, akkor a kés életartama is hosszabb lesz. Nézze meg fenőacél választékunkat.

-10%
Raktáron
Kedvencekhez
Cikkszám
2C-732-30
Gyártó
Due Cigni (FOX)
Kategória
fenőacél
22 490 Ft
24 960 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Összehasonlítás