Santoku kés

Santoku kés az ázsiai konyhai eszközök közé tartozik, amelyeket széles körben használnak a világ minden táján. Az elnevezése japánul azt jelenti, hogy "három erény", ami azért van, mert a kés háromféle feladathoz használható: szeleteléshez, aprításhoz és daraboláshoz.

A Santoku kés különlegessége, hogy egyenes pengéje van, amelynek hossza általában 15-18 cm között van. A penge általában vékonyabb és könnyebb, mint más konyhai kések pengéi, így könnyebben kezelhetőek. Kevésbé fárasztó a használatuk.

Ha igazi santoku konyhai kést akarunk vásárolni, akkor ne csupán a formát, hanem a minőségi alapanyagot is nézzük. A japán santoku kések vékony pengéjűek, viszont kemények, így kis élszöget tudnak kialakítani a pengénél. A kés könnyebb lesz, viszont nagyon éles. A japán santoku kések készülnek damaszkuszi acél pengével is. Az így kovácsolt penge még keményebb és jobb éltartó, a minőségi acéloknak köszönhetően.

A santoku szakácskések vágási élménye is más, de könnyen megszokható. Egy jól karbantartott konyhakés sokáig tudja segíteni Önt a konyhai munkák során.

-13%
Raktáron
Kedvencekhez
Cikkszám
AB-5702
Gyártó
KAI
Kategória
konyhakés
8 990 Ft
10 290 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Összehasonlítás
-17%
Raktáron
Kedvencekhez
Cikkszám
2C-1007-PP
Gyártó
Due Cigni (FOX)
Kategória
szeletelőkés
8 990 Ft
10 790 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Összehasonlítás