Damaszk konyha és szakácskés
A damaszk konyhai kés a magas minőségű szakácskések egyik legismertebb és legszebb formája és használata kiváló élmény. Az éles és tartós pengék általánosan használhatóak konyhai munkákhoz, mint például zöldség- és húsvágás. A Damaszkuszi acélpengés konyhakések különleges kialakítása és minősége miatt számos szakács rajong értük.
A damaszk kés hagyományosan többrétegű, akár 100-nál is több réteg acélból áll, amelyeket felváltva hajtogatnak össze, és az így kapott hengeres rudakat kovácsolják vékonyra. A penge ezután kiképzésre kerül, ahol a ragyogó, javarészt fa- vagy csontmarkolattal ellátott végterméket finoman kihegyezik és finomítják.
A kkés pengéje a különleges rétegelési eljárásnak köszönhetően, nagyon kemény. Többnyire 58 HRC feletti értékkel. Ezek a kések hosszú ideig éltartók, így ritkábban kell élezni őket.
Nézze meg a gyönyörű damaszk zsebkéseket is és a fix pengés damaszk késeket is.