Fenőkő
A fenőkő fontos eszköze a konyhakések szakszerű élezésének. A nedves fenőkővel történő élezéssel egyenletes élet tudsz adni a minőségi konyhakéseknek is, megőrízve a kés élszögét. Többféle finomságú fenőkövet találsz nálunk, amivel kíméletesen élezheted meg késeidet.
A kissebb méretű fenőkövek a zsebkések, és fixpengés kések élezére lettek tervezve.
A nálunk forgalmazott konyhakések midegyike élezhető fenőkővel, így kíméletesen alakítható ki a megfelelő él. A fenőacéllal gyorsabb elérhető a megfeleő kés, de ha rosszul használjuk, akkor hullámos és egyenletlen lehet a szakácskésünk éle.
Természetesen bármely kés élezhető fenőkővel. A fenőkő mérete és finomsága lehet eltérő az élezésnél.
Ha japán szakácskések élszöge eltér az európai késektől. A pengék vékonyabbak, de az acél keeményebb. Ezeknél a késeknél keskenyebb pengével, 15-16 fokos élszöggel is jobban éltartóak a kések. Ezeknél a késeknél az élszög megtartására kell ügyelni az élezés során.
A fenőkövel történő élezéshez a japán késeknél élszögtartót is tudsz használni, hogy tudd tartani a megfelelő élszöget.
Az élszögtartót itt találod: https://kesvadasz.hu/KAI-elszog-tarto-elezeshez
Ha többet szeretnél tudni a konyhakések fenőköves élezésről, akkor olvasd el blogcikkünket itt >>>