Egy japán szakácskés vásárlásakor sokszor gondot jelent a kés élének karbantartása.
Tudtta, hogy a japán szakácskések élszöge eltér a az európai vagy amerikai márkáktól? A japán kések élszöge 15 fog, míg a többi késé 20 fokos. Ezért a japán konyhai késeket nem is lehet az általános konyhai élezőkkel élezni.
A hagyományos fenőköves élezés előkészületet és megfelelő gyakorlatot igényel. A KAI Seki Magoruku 3 fokozatú élezőjével a konyhai élezés csupán pár perc.
Mi is kirpóbáltuk és rendszeresen használjuk több japán késtípusnál. Gyorsan, megfelelő élet tudunk elérni akár damaszk pengés késeknél is.
A csomag az alábbi termékeket tartalmazza:
A KAI Wasabi 6720C szakácskés egy univerzális kés, amely az ívelt pengének köszönhetően a vágódeszkán nagyon precíz vágást tesz lehetővé. A Séf vagy a szakácskés a legfontosabb kés a séfeknek a konyhában. Ez a kés minden célra alkalmas az összes élelmiszer fajta előkészítésénél. Ez a kés 20 cm-es pengehosszal, ideális választás általános konyhakésnek.
KAI AP-0316 fenőkő, 3000/6000-es finomságú. Ez a finom, kétoldalas kő nagyon jó élet tud kialakítani a késekhez.