Kínai szakácskés

A kínai szakácskés hagyományosan a kínai konyha egyik legfontosabb eszköze. Azonban mára már világszerte ismert és elismert eszközzé vált. A kínai szakácskés egy hosszú és vékony pengéjű kés, melynek hossza általában 18-21 cm között mozog, a pengék vastagsága pedig 1,5 és 4 mm között változhat. A kínai szakácskés egyoldalú élességű, melynek a kialakítása a kínai konyhai technikához igazodik. Az eszköz általában könnyű, és a nyéllel összesen maximum 450 grammot nyom.

A kínai szakácskés kiváló minőségű anyagokból készül, leggyakrabban rozsdamentes acélból, a nyél jellemzően fa vagy műanyag vagy fém. Azonban a hagyományosabb változatok a kerek nyéllel készülnek, melyet bambuszból, vagy valódi fából állítanak elő.

Ez a konyhai eszköz számos funkcióra alkalmazható, alkalmazásai nagyon változatosak lehetnek, többek között szárított zöldségek, húsok vagy halak vagy akár friss zöldségek és gyümölcsök vagdosására és aprítására használják. A pengének a vékony kialakítása nagyon jól használható a papírvékony szeletek elkészítésére is, és segít a helyi ételek nagyon finom metszésében.

Természetesen a kínai szakácskés használata elég specializált, így a kezdő és hobbi szakácsok számára nem feltétlenül ajánlott. Azok számára azonban, akik otthon kísérleteznek a kínai konyhával, vagy akik a magas minőségű konyhai eszközöket preferálják, a kínai szakácskés valódi kincs lehet. A kínai szakácskés így azok számára ideális választás, akik mélyebben szeretnének merülni a kínai konyha világába, vagy éppen minőségi konyhai eszközökkel szeretnék ellátni a konyhájukat.

-16%
Raktáron
Kedvencekhez
Gyártó
Friedr. Dick
Cikkszám
8170618-2
Kategória
kínai szakácskés
50 890 Ft
60 890 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Összehasonlítás