Olvassa el, a KAI összefoglalóját a javasolt felhasználásról:
KAI gyakori kérdések, felhasználói hibák. Kattintson ide >>>
A Wasabi Black sorozat eredetét a japán közös konyhákra vezetheti vissza. A tartós funkcionalitás és az élesség, a robusztus anyagminőség és a minimalista dizájn sikeres kombinációjának köszönhetően a sorozat számos pengéjét egyszerű és folyamatos használatra tervezték, és lenyűgöző ár-érték arányt nyújtanak. Végül a sorozat a könnyen kezelhető a vízálló műanyag fogantyúnak köszönheti-amelynek kellemes érzetét a bambuszpor hozzáadásával sikerült elérni.
A Wasabi Black sorozat polírozott pengéi újonnan kifejlesztett korrózióálló 6A/1K6 acélból készülnek, keménységük 56 (± 1) HRC. A széles választék kínálja a kétélű pengeformákat, valamint a hagyományos japán egyélű pengeformákat. A penge enyhén ívelt hátlapja biztonságos fogást tesz lehetővé munka közben, megkönnyítve például a finom ringató mozgásokat.
Egy japán szakácskés vásárlásakor sokszor gondot jelent a kés élének karbantartása.
Tudtta, hogy a japán szakácskések élszöge eltér a az európai vagy amerikai márkáktól? A japán kések élszöge 15 fog, míg a többi késé 20 fokos. Ezért a japán konyhai késeket nem is lehet az általános konyhai élezőkkel élezni.
A hagyományos fenőköves élezés előkészületet és megfelelő gyakorlatot igényel. A KAI Seki Magoruku 3 fokozatú élezőjével a konyhai élezés csupán pár perc.
Mi is kirpóbáltuk és rendszeresen használjuk több japán késtípusnál. Gyorsan, megfelelő élet tudunk elérni akár damaszk pengés késeknél is.
A csomag az alábbi termékeket tartalmazza:
A KAI Wasabi 6720C szakácskés egy univerzális kés, amely az ívelt pengének köszönhetően a vágódeszkán nagyon precíz vágást tesz lehetővé. A Séf vagy a szakácskés a legfontosabb kés a séfeknek a konyhában. Ez a kés minden célra alkalmas az összes élelmiszer fajta előkészítésénél. Ez a kés 20 cm-es pengehosszal, ideális választás általános konyhakésnek.
A KAI Seki Magoroku 3 fokozatú gyémánt és kerámia késélező - japán szakácskésekhez használható. A kalsszikus V élű, japán szakácskséek könnyen élezhetőek az eszközzel.
Az elegáns KAI manuális késélező három fokozata használható a kések élezésére, polírozására;
1. fokozat: gyémánt csiszolóanyaggal borított élezőanyaggal van felszerelve
2. fokozat: kerámia görgők késélezéshez
3. fokozat: kerámia rudak polírozáshoz