Vadászkés

A vadászkés, nélkülözhetetlen társ a vadászat során. Az egyes vadászkés típusokat általában a kés specifikus alkalmazási területei határozzák meg. Legyet praktikus és könnyű, könnyen tisztítható. Viszont sokszor egy vadászkés szimbólum is. Fontos a penge és a markolat minősége és akár a késtok kialakítása is. Válasszon az alapján vadászkést, hogy milyen vad feldolgozását, darabolását akarja vele végezni. Több funkciós vagy több késből álló vadászkés készet választása is jó megoldás.

Válasszon márkás, minőségi vadászkéseink közül.

-16%
Raktáron
Kedvencekhez
GERBER Downwind Caper tőr, fekete
GERBER Downwind Caper tőr, fekete
Gyártó
Gerber
Cikkszám
1059841
Kategória
vadászkés
12 690 Ft
15 090 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Összehasonlítás

A vadászkés egy olyan kéziszerszám, amelynek feladata az állatok feldolgozása és az élelem előkészítése a vadászat után. A vadászkések kialakítása különböző lehet, de általában a kétélű kés formáját követik. Az egyik oldal élesebb, a másik oldal pedig kicsit vastagabb, hogy megbirkózzon a csontokkal vagy a kemény szövetekkel. Ezt manapság már több késsel oldhák meg, a vadtól és a feladattól függően.

A vadászkések anyaga lehet rozsdamentes acél, vagy szánacél készülhetnek. A markolat anyaga általában fa, műanyag vagy bőr vagy gumi. A legfontosabb szempont azonban az ergonómia és az illeszkedés a kézbe, hogy a vágás szabályos legyen és könnyen lehessen kezelni.