Ágvágó

Az ágvágó az egyik legfontosabb kerti szerszám, amelyet a növények megmunkálásához és ápolásához használnak. Az ágvágók számos típusból állnak, és kiválasztásuk alapvetően az anyagok és a vágástípusok alapján történik.
A Késvadász kifejezetten a kézi ágvágókat forgalmazza, amelyek könnyűek és tartósak. Ezek az ágvágók a konkrét vágási igényeknek megfelelő kialakításokkal rendelkeznek, így az ágvágó pengéi igen élesek. A kézi ágvágó használója könnyedén ellenőrizheti a vágási erőt, így biztos lehet abban, hogy az ágat pontosan a megfelelő ponton vágná le.
Az erőátvitelt fogaskerekekkel segítik a jó minőségű ágvágók. Ezek között lehet műanyag és fém fogaskerekes is. Az utóbbi a gyakori használatra javasolt.

Az ágvágók kiválasztásánál fontos figyelembe venni az ergonomikus kialakítást, az élességet, a vágási képességet és a kényelmet bármilyen munkatípussal, amelyet a kertben végzünk. Az ágvágók általában apróbb karbantartást igényelnek, mint a csiszolás, az egyszerű karbantartás pedig hosszabb élettartamot biztosít az ágvágóknak. Az ágvágó egy nagyon hasznos eszköz, amellyel lehetővé teszi, hogy a kertvágás és ápolás könnyebben és hatékonyabban végezhető legyen.