A japán Mcusta Zanmai Classic Pro sorozat konyhakései, 33 rétegből kovácsolt, damaszkolt rozsdamentes acélból készülnek. A középső vezérél VG-10 kiváló minőségű acél (HRC 61). Ezek a pengék hosszú ideig élesek maradnak és a japán késekre jellemző 15 fokos élszögnek köszönhetően a kések vékonyk, könnyűek, de rendkívül erőssek és könnyen kezelhetőek.
A damaszkuszi acélpengés késekre jellemző, hogy az összekovácsolt acél rétegei egyedi mintázatot adnak, így minden kézzel kovácsolt japán damaszkuszi penge egyedi is.
Profi szakácsok és igényes főzni szerető emberek egyaránt kedvelik ezt a kiváló japán szakácskést.
A csíkos fekete micartafa markolatot szegecsekkel van rögzítve a markolatra és különleges anyagokkal imregnálják, hogy tartós maradjon. A konyhakés markolata jól illeszkedik a kétzbe és könnyű vele a vágás.