A Kasumi szakácskéseket Japánban, Sekiben a Sumikama evőeszközgyár gyártja. A Sumikama a legfejletteb anyagokból készült kések gyártására specializálódott, a legfejlettebb gyártási technikákkal és nagyon magas színvonalú késeket gyárt. A Sumikama volt az első nagy japán késgyártó, aki hajtogatott damaszkuszi acélt használt VG-10 mag köré tekerve, ezzel megalkottva a világon annyira népszerű japán damaszkuszi acél pengét.
Ezt a pengegyártást több más gyártó is átvette. A Kasumi kések keménysége a Rockwell-skálán meghaladják a 60-at.
A Kasumi Diacross sorozat konyhakéseket a higiéniát szem előtt tartva tervezték, könnyen tisztítható fém markolattal. Magas széntart-
almú molibdén-vanádium ötvezetű, rozsdamentes acélból készülnek a kések teljes hosszában. A kézzel élezett kések tartósak és borotvaélesek.